top of page

Kakao - food of the Gods

Ceremoniel kakao er 100% ren økologisk kakao af fineste kvalitet. I ceremoniel kakao er der intet andet end kakaobønner.

 

Det er en plantemedicin, som har en høj næringsmæssig værdi & som alle andre planter, har kakao også en ånd.

 

Energetisk er kakao kendt som en feminin & hjerteåbnende plantemedicin, som hjælper os med at forbinde os til os selv, hinanden, naturen & universet omkring os.

 

Hvis vi åbner op for kakao & inviterer hende ind, kan vi modtage gaver i form af dybe indsigter. Jeg bruger selv kakao til at forbinde mig med mig selv & hendes ånd. I mit kreative arbejde er hun altid med mig, & jeg mærker tydeligt, hvis jeg i travle perioder ikke holder min praksis.

 

Kakao er ikke en psykedelisk plantemedicin & for mig er det her, det store potentiale ligger. Nogle af de dybeste indsigter, jeg har fået, har været i et samarbejde med kakao. Kakao arbejder også godt sammen med andre planter & praksisser som meditation, yoga, breathwork, dansk & kreativt arbejde. At arbejde med kakao er for mig at invitere hende ind i alt, hvad jeg laver. Og det er med stor glæde, at jeg efter en lang & dyb praksis guidet af min mentor, mærkede kaldet til at dele denne vidunderlige plantemedicin med andre. 

At arbejde med kakao er for mig en dedikation. Jeg har valgt at arbejde udfra mit hjerte, hvilket kan lyde som en kliché, men for mig er det virkelig vigtigt, at alt medicinarbejde bliver udført med hjertet forrest i ydmyghed & i respekt for traditioner, Moder jord, de mennesker der har dyrket medicinen i deres land, for vandet, luften & ilden. 

Når vi drikker kakao i en ceremoni, er det ofte med en intention. Det ceremonielle rum er energirammen for ritualet, hvor kakao er en hjælper på vores vej. Derfor er der altid tale om en given ceremoni i kombination med kakao. Det kan eksempelvis være en fuldmåneceremoni, hvor ritualet omkranser månens energi om at slippe det, der ikke længere tjener os, & hvor vi har månevand placeret i midten af vores alter. Til en nymåne ceremoni inviterer vi det ind i vores liv, som vi gerne vil se spire, vokse & gro. 

 

Der  er mange veje at gå, & der er ikke en facitliste at følge, når det gælder facilitering af kakao ceremonier.  Derfor er min måde blot én af mange, & jeg påstår ikke, at min måde er den rigtige for alle - men det er den rigtige for mig. Jeg samler det, jeg føler mig kaldet til at viderebringe. Denne vej er selvfølgelig også kontinuerlig, & derfor skifter mine ceremonier også form i takt med, at verden ændrer sig inde i mig & omkring mig. Jeg lærer hele tiden nye ting.

Jeg ønsker altid, at du prøver dig frem & deltager i forskellige kakao ceremonier. Jeg vil altid anbefale, at du spørger ind til facilitatorens intention bag arbejdet med kakao.

Historie

Anvendelse af kakao-slægten theobroma kan hos aztekerne dateres tilbage til 1500 år før vores tidsregning. 

Billede af Kristiana Pinne

Smag

Smagen af Ceremoniel Kakao er ikke som den kakao, du kender fra supermarkedet. Den varierer meget alt efter land & art. I traditionelle kakao ceremonier tilsættes der kun vand til kakaoen, men den kan krydres med eksempelvis kanel, ren vanille, lucuma, black maca, kardemomme, cayenne & et drys salt. Den kan blandes med plantedrikke som havremælk eller kokosvand for en fyldigere drik.

Billede af Rodrigo Flores

Køb af kakao

Du kan købe kakao flere forskellige steder. Jeg anbefaler at støtte Love by Gaia, som er ejet af Christina Sophia.

 

Kakaoen er fra Ashaninka stammen i Peru. Historisk set er Ashaninkaerne kedt som et særligt uafhængigt folk. De stræber efter at bevare deres kultur på trods af et større & større pres fra omverdenen. På bedste vis forsøger stammen at holde fast i deres traditionelle livsstil. Skoven, som er deres hjem, er truet fra ulovlig fældning af træer, palmeolie produktion & coca-dyrkning. Kakao er en vigtig afgrøde for stammen, fordi den bedst dyrkes i et kooperativ, der er perfekt til stammens fællesskab. Dertil er kakao en kontant afgrøde, så stammen kan opretholde økonomisk uafhængighed & suverænitet. 

Kakaoen er købt med respekt for de mennesker, der dyrker & producerer den. De får en ordentlig løn for deres arbejde & Love by Gaia donerer til bevarelse af regnskoven for hver enkelt kop kakao, der nydes. 

www.lovebygaia.com

Billede af Jametlene Reskp
bottom of page