top of page

Plant Immersion
En rejse med mælkebøtten


Med et ønske om at fordybe mig i mit shamanistiske arbejde og finde redskaber til at forbinde mig yderligere med planteriget, indledte jeg en 11-dages plant immersion med Eva fra Mighty Tree som læremester.


Længe havde jeg mærket, at der var visdom at hente i de planter, som vokser omkring mig, men jeg vidste ikke, hvor jeg skulle starte eller slutte. Jeg manglede redskaber til det dybe arbejde.


I april måned var min græsplæne dækket af smukke gule mælkebøtter.

Når jeg sad og nød forårssolen i min have, var det tanker omkring kraft og visdom, der bankede på. Som barn husker jeg mælkebøtten vokse frem op ad byhusene. Selv i asfaltens sprækker. Der var noget fascinerende og inspirerende ved, at denne plante havde en evne til at komme frem i lyset uanset levevilkår.
Der var ingen tvivl inde i mig om, at mælkebøtten havde en kraft, visdom og meget at lære mig. Efter beslutningen var taget, så jeg planten alle steder. Det føltes som, at en forbindelse allerede var etableret.


Eva guidede mig kyndigt gennem arbejdet. Hun besidder en enorm viden omkring planternes rige, som hun på fineste vis formåede at videregive til mig. Jeg oplevede en enorm jordbundet seriøsitet og dedikation omkring arbejdet.


Vores første session var en meget smuk åbningsceremoni, som jeg aldrig vil glemme.

I slutningen af ceremonien lagde jeg en krans, jeg havde flettet af mælkebøttens stilke og blomster, på mit hoved. Kransen er nu tørret og ligger på mit alter.Mine daglige praksisser bestod af at:


  • Juice mælkebøttens blade og drikke et shot af denne juice om morgenen

  • Drikke te lavet på mælkebøttens blomster

  • Tage plantebade og lade vandet tørre ind i min hud

  • Bede bønner

  • Dampe ansigt og yoni

  • Skrive dagbog

  • Sidde med planten i stilhed

  • Sove med planten under puden


Forbindelsen med mælkebøtten var overvældende og jeg mærkede hurtigt en forandring i min krop og i mit sind. Det var ligesom, at jeg fik forbindelse til noget, som jeg ikke havde forbundet mig med før. Det var både noget i plantens ånd og noget indeni mig selv.

Det var en følelse af at komme hjem. At finde fred og ro.

Ofte kunne jeg ikke forstå, hvad det var, der egentlig skete, men jeg lod mig overgive til processen og fik mindre og mindre behov for at forstå på det konkrete plan.


Jeg oplevede at rejse gennem planten, og at planten rejste gennem mig. Forbundethed. Som en gensidig forbindelse, hvor planten koblede sig til mig og jeg koblede mig til den. Som en gensidig strøm af energi. Vi blev venner.


Jeg dykkede ned i mælkebøttens verden, ned i plantens vibrationslag, mærkede energifeltet og oplevede, hvordan hele planteverdenen er vævet sammen.


Jeg fik indsigter, som jeg bedst kan ridse op som:

Mindre larm - mere forbindelse.

Ud af hovedet - ned i kroppen.
Jeg brugte meget tid alene i stilhed og var fastende de første tre dage. Det betød også et farvel til sociale medier og andre distraherende ting i min hverdag. At lægge ting på alteret i en plant immersion er en stærk dedikation, fordi vi giver noget fra os for at modtage. Det er det hele værd. Intet kommer til os, hvis vi ikke vælger at ofre en del af vores komfort. At hoppe ud af mit eget velbehag for at forbinde mig har været en dyb oplevelse.


Jeg gik ind i min første plant immersion med dedikation, nysgerrighed og åbenhed.

Jeg vidste, at der var gaver at hente i form af indsigter, hvis jeg valgte at gå vejen, derfor var min seriøsitet omkring arbejdet stor.


Eva er en meget dygtig læremester. Hun besidder en visdom, som jeg er meget beæret over, at hun har delt med mig. Det er tydeligt, at Eva arbejder fra hjertet med en professionalisme og en evne til at tune ind og stille de rigtige spørgsmål for at udvikle den enkelte mest muligt. Jeg oplevede en fin balance i at blive udfordret.


Eva forstår at give det ekstra skub, der gør, at vi kan gå et skridt dybere med os selv.


En særlig fordel ved forløbet var for mig, at det foregik online. Det ville aldrig være muligt for mig at begive mig ud på denne rejse, hvis det krævede fysisk fremmøde af praktiske årsager.Det har været en smuk proces at arbejde fra mit eget hjem. Jeg rejste ikke et andet sted hen og skulle derefter hjem og finde roen til at arbejde videre på egen hånd. Mine praksisser er således blevet etableret i det liv, jeg lever. Det er en kæmpe gave.

Selve integrationsprocessen har været meget nem at tage hånd om, fordi den allerede har været i gang løbende.


Jeg oplever Eva's plant immersion som en feminin pendant til den ellers maskuline dieta, som er kendt fra traditionelle kulturer. Jeg kunne være mor, passe min månecyklus og mit arbejde. Det er en feminin blød energi at arbejde ud fra, hvor vi som kvinder kan få livet til at fungere samtidig med, at vi forbinder os med planterne.


Der er blevet plantet et frø for dybere arbejde med planterne. Intensiteten falder naturligt efter en plant immersion, men det er min oplevelse, at intention og ikke mindst dedikation hjælper mig med at opretholde forbindelsen. Den vil altid leve i mig, og rejsen med mælkebøtten vil jeg derfor aldrig glemme.


Det har været en investering i mig selv, og det har været den bedste investering.


Mælkebøtten har for mig været en rejse ned i mit eget rodchakra, hvilket har været groundende og givet mig lyst til at arbejde på mit eget fundament. At gøre det endnu stærkere. Dertil har jeg fået redskaber til at kunne forbinde mig med andre planter. På den måde er min læring fra Eva altid med mig. Jeg oplever at kunne formidle min viden videre, og på den måde spreder forbindelsen sig yderligere ud fra mig som ringe i vandet.


Af hjertet tak til Eva for det vigtige stykke arbejde, hun gør. Hun får mine varmeste anbefalinger.


Skulle du være interesseret i selv at tage en plant immersion, kan Eva kontaktes her:

www.mightytree.dk

Comentários


bottom of page